מתכונים ביתיים

עוגת שוקולד כשרה לפסח – קלה להכנה

עוגת שוקולד קלה ונימוחה בפה כשרה לפסח! רק לערבב ולשים בתנור. לעוגה אפשר להוסיף ציפוי (אבל לא חובה).

טיפ קטן לכל אלה שאוהבים עוגה ורוצים להפוך אותה לכשרה לפסח: המירו 1 כוס קמח טופס ב=3/4 קמח מצות, שקית שלמה שלמה של אבקת אפייה.

טיפ נוסף להמרה של שמנת חמוצה: 1 יוגורט ו4 כפות שמנת לבישול

ועוד טיפ אחרון: כאשר עושים ציפוי לא חייבים שמנת 38 אחוז, אפשר להסתפק בשמנת לבישול 10% שומן (כי השמנת ממילא לא להקצפה)

מצרכים

3/4 קמח מצות
כמעט שקית שלמה של אבקת אפייה (זה כשל"פ!)
1 כוס סוכר חום
1 כוס שוקולית
1 כוס שמן קונולה
4 ביצים
1 יוגורט 3% (150 גרם)
4 כפות של שמנת לבישול
לציפוי:
200 מ"ל של שמנת לבישול
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
מערבבים את כל היבשים קודם בקערה ואז מוסיפים את כל השאר (עדיף במיקסר כדי שיהיה אוורירי)
לתבנית ולתנור 180 מעלות 30-40 דקות, בודקים שהמרקם מתייצב והקיסם ייצא ללא פירורים (אצלי בתנור זה היה 40 דקות)

לציפוי:
שמנת לבישול ו100 גרם שוקולד למיקרו ל50 שניות או פחות (לא לשרוף את המיקרו ;)) ולערבב עד שהשוקולד נמס ומתקבל צבע חום יפה ולשים על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור או קצת מתקררת :*
חג שמח!!!

  • אפשר גם סוכר רגיל
  • אפשר שמנת מתוקה/צמחית אבל מסתבר שגם שמנת לבישול עושה את העבודה עם פחות אחוזי שומן…
  • במתכון הרגיל: כוס קמח תופח ושמנת חמוצה במקום היוגורט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *